Ne sprašujte za pot

Ne sprašujte za pot

Ne sprašujte za pot: Blodnik po Istri je prva knjiga svoje vrste pri nas. Je zbirka žanrsko zelo raznolikih besedil, od parodije na ocenjevanje restavracij, do nežnih proustovskih utrinkov o izgubljenem času, mehke pornografije, biografskih študij zanimivih osebnosti in pravljice o tem, kako je biti prikolica, ki v depoju čaka na svoje lastnike. 

Če ste ljubitelj preverjenih turističnih destinacij in vas navdušujejo uveljavljene znamenitosti, se vam Blodnik po Istri ne bo zdel niti malo uporaben. 
Blodnik blodi ne le v prostoru, temveč tudi v času. Pogosto pa niti ne loči med resničnostjo in fikcijo - kar je njegov največji adut, saj se mu tako podaljša rok uporabe malone do neskončnosti.

Sicer pa bo bolje povedal prekaljeni novinar in pisec potopisov, Ervin Hladnik Milharčič: "Če bomo na pot vzeli samo sončna očala, kreditno kartico in eno knjigo, naj bo knjiga Blodnik po Istri. Z njo se bomo izgubili že za prvim ovinkom, veličastno zašli in ne bomo več znali nazaj domov. Ena tistih knjig, s katero ti izgubiš smer, pot pa najde tebe.”