COBISS Ela

COBISS Ela

Prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji na voljo tudi v naši knjižnici!

COBISS Ela omogoča brezplačno izposojo e-knjig članom vseh slovenskih splošnih knjižnic. Trenutno je na voljo več kot 2000 naslovov slovenskih založnikov, izbira pa se vsak dan širi. Ključne prednosti COBISS Ele so, da lahko uporabniki e-knjige berejo na dveh napravah hkrati, naenkrat si lahko izposodijo do 5 knjig za obdobje 21 dni, predčasna vrnitev pa je možna po 24 urah od izposoje. Nova platforma je še posebej pomembna pridobitev v poletnem obdobju, ko lahko namesto kupa knjig z vami na počitnice potuje zgolj e-bralnik.

Uporaba platforme je preprosta: V katalogu COBISS+ poiščete želeni naslov ali brskate po žanrih, kliknete na "izposodi si" in se prijavite v servis Moja knjižnica, e-knjigo naložite na svojo napravo (računalnik, e-bralnik, tablico ali mobilni telefon) ter jo odprete v ustrezni aplikaciji (Thorium Reader ali Cantook by Aldiko) in uživate v branju.

Projekt je rezultat sodelovanja Inštituta informacijskih znanosti iz Maribora (IZUM) in Združenja splošnih knjižnic, pri nastajanju pa je sodelovalo kar 18 knjižnic in 5 založb. Nacionalni koordinator platforme je Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, v projektu pa sodeluje vseh 58 splošnih knjižnic, NUK, UKM in tri zamejske knjižnice.

V naši knjižnici smo vam z veseljem na voljo tudi osebno, pri čemer vam lahko pomagamo pri namestitvi ustrezne aplikacije ali pri brskanju med najljubšimi e-knjigami. Želimo vam veliko užitka ob e-branju!

https://www.cobiss.si/bralci/ela/