Oddaljen dostop

Podatkovne zbirke na internetu – oddaljen dostop

 

V okviru območnosti  je od julija 2011 tudi za člane naše knjižnice poleg dostopa z računalnikov v enotah knjižnice omogočen tudi oddaljen dostop (npr. od doma). Za oddaljen dostop se je potrebno po kliku na spodnje povezave prijaviti na izbrano knjižnico, s člansko številko in obstoječim COBISS geslom, s katerim si člani lahko rezervirajo in podaljšujejo gradivo.

 

Dostop do podatkovnih zbirk omogoča Osrednja območna knjižnica Goriška knjižnica Franceta Bevka s financiranjem iz sredstev za območnost.

 

Z  oddaljenim  dostopom je omogočeno dostopanje do naslednjih elektronskih virov:

 

PressReader: Zbirka PressReader vključuje tekoče izdaje časopisov in revij z vsega sveta (Evropa, Avstralija, Azija, Afrika, Amerika). Med njimi so slovenski Dnevnik, Večer in Nedeljski dnevnik ter pomembnejši svetovni časopisi The Guardian, The Indipendent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr.

Pester nabor revij in osebne nastavitve … Nabor revij pokriva različna in mnoga tematska področja (moda, zdrava prehrana, računalništvo, podjetništvo, turizem …). Vsebino časnikov in revij je mogoče razporejati glede na želje in potrebe uporabnika (npr. po novicah iz naslovnih strani dnevnikov, gospodarskih novicah, športnih novicah …). Časnike lahko razporejate tudi glede na jezik ali državo, priljubljenost (najbolj brani časopisi) in nenazadnje po »blogerjih«. Na voljo je 60-dnevni arhiv vsega časopisja v zbirki.

OPOZORILO: Zaradi omejitev pri hkratnem dostopu več uporabnikov vas prosimo, da se po uporabi oz. ko si naložite želeno publikacijo na vašo napravo, odjavite iz baze. Aplikacija PressReader ne podpira Windows 7.

 

Britannica Public Library Edition: V Encyclopedii Britannici (EB) najdemo praktično vse — od začetkov vesolja do aktualnih dogodkov ter vse vmes. Prednost Encyclopedie Britannice Library Edition je v tem, da je podajanje vsebine prilagojeno starosti uporabnika (Adult — za študente in ostale odrasle uporabnike; Student — za otroke od 10. do 14. leta starosti; Junior – za otroke od 6. do 10. leta starosti), medtem ko razdelitev vsebine ostaja enaka za vse starostne stopnje.

 

EBSCO Hostvključuje eBook Public Library Collection – zbirka elektronskih knjig, izposoja na bralne naprave za 7 dni. Znotraj baz lahko dostopate do obsežnega nabora elektronskih in tiskanih strokovnih in znanstvenih revij in člankov s področij kulture, medicine, izobraževanja, managementa…