Kino: Jaz in Kaminski (komična drama)

Kino: Jaz in Kaminski (komična drama)

Režija: Wolfgang Becker / Scenarij: Thomas Wendrich / Igrajo: Daniel Brühl, Jesper Christensen, Geraldine Chaplin / 2015, Belgija, Nemčija / 124 min / KOMIČNA DRAMA

 

Kratka vsebina

 

Sebastian Zöllner, pretirano samozavestni umetnostni kritik, načrtuje svoj veliki met: podrobno knjigo o legendarnem, a skoraj pozabljenem slikarju Manuelu Kaminskem, Matissovem učencu in Picassovem prijatelju, ki je nekoč zaslovel kot \"slepi slikar\". Zöllner, brezobzirni in ambiciozni karierist, se odpravi v odmaknjeno kočo v Alpah, kjer postarani umetnik živi v krogu svojih zaupnikov. Sebastian vdre v slikarjev dom, življenje in preteklost ter ga odpelje na drzno in noro potovanje k nekdanjemu dekletu, za katerega je mislil, da je že dolgo mrtvo. Na poti skuša z bistroumnostjo in drznostjo izvleči iz slikarja skrivnosti, a  kmalu odkrije, da se ne more kosati s starčkom, pa naj bo ta slep ali ne.

 

 


Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

 

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €