Kino: Največji dar (dokumentarec)

Kino: Največji dar (dokumentarec)

Režija: Juan Manuel Cotelo / Scenarij: Juan Manuel Cotelo, Alexis Martinez / Igrajo: Juan Manuel Cotelo, Santi Rodriguez, Carlos Aguillo, Ines Sajara, Carlos Chamarro, Jorge Garcia / 2018, Španija / 105 min / DOKUMENTAREC

Film govori o ljudeh, ki so izvajali zlo nad drugimi, in o tistih, ki so zaradi tega zla - večkrat nedolžni - trpeli. Na neki točki življenja so spoznali, da jim jeza ne pomaga, le bolj grenke jih dela. Zato so se odločili spremeniti pogled in odpustiti. Do prelomnega trenutka so prišli tudi izvajalci terorja in se pokesali za zločine. Film poskuša dokazati, da odpustiti in prositi za odpuščanje ni nemogoče, še več, da se življenje po tem koraku razcveti. Največji dar nam preko resničnih zgodb sprave kaže, da odpuščanje konča vsako vojno. V Španiji, na Irskem, v Franciji, Mehiki, Kolumbiji, Ruandi … konstruktivna moč odpuščanja ne pozna meja.

 

Karte za vse projekcije je možno kupiti na blagajni FGI eno uro pred pričetkom predstave ter preko spletnega središča Moje karte.

Cena karte: 5,00 €
Cena karte z izkaznico FGI: 4,00 €