Retorične vragolije Zdravka Zupančiča (predstava)

Retorične vragolije Zdravka Zupančiča (predstava)

Vabljeni na predstavo Retorične vragolije Zdravka Zupančiča, ki bo potekala v Filmskem gledališču Idrija.
 
V predstavi nastopajoči razgali mračne skrivnosti javnega nastopanja v politiki. Izobraževalni dogodek je potresen z modrostjo antike in kratkimi video citati o vrlinah in hibah političnih zvezdnikov. Strokovnost vsebine razganja od paradoksov z enim samim poglavitnim namenom – razvedriti občinstvo, ki trpi zaradi silnih bremen volilnega ANNUS MIRABILIS 2022. Na koncu dogodka so bo dr. Zdravko Zupančič spopadel s pobudami, ki jih bo občinstvo med predstavo na različne načine pošiljalo v zbirko za razpravo in brez zadržkov delil svoje izkušnje s področja javnega govorjenja in nastopanja.
 
Kdo za vraga je Zdravko Zupančič?
 
Fellini je leta 1960 ustvaril Sladko življenje. Dr. Zdravko Zupančič je potemtakem starejši gospod. Z mlajšo frizuro. Ko vrag odnese šalo, jo Zdravko ukrade in prinese ljudem nazaj.
Argumentacija je satira. Nespodobno je igrati spodobnega predavatelja. HOMO RHETORICUS tri desetletja in pol govori o govorjenju. Redka vrsta. Z navdihom, ki jemlje dih. Odgovori na vprašanja občinstva, še preden jih zastavijo. Lahko ga tudi kupite. Na voljo je samo v najbolje založeni prodajalni retorike v Sloveniji. V Šoli retorike Zupančič & Zupančič je zaposlen kot besedni žongler. Nenehno govori in nastopa, saj občinstvo nima časa, da bi bralo knjige. Zamesi z ironijo, cinično speče in potrese z blagodejnimi paradoksi. Na televizijo odide razložit, kadar nekateri preveč naložijo. Ko enkrat poslušaš njegovo predavanje, imaš vse življenje prisluhe. Govorce za javnost tako opogumi in usposobi, da spregovorijo tudi takrat, ko jagenjčki obmolknejo.
 
Dogodek organizirata JSKD Idrija in Mestna knjižnica in čitalnica Idrija.
 
Prodajan mesta: na blagajni Filmskega gledališča Idrija & preko spletne strani Moje karte
Cena vstopnice znaša 15,00 €.
 
Dijaki lahko koristijo popust pri nakupu vstopnice na blagajni v FGI. Ta za njih znaša 10,00 €