Predstavitev knjige Jožeta Felca Dopuščanje in odpuščanje ob Cedronu

Predstavitev knjige Jožeta Felca Dopuščanje in odpuščanje ob Cedronu

Mestna knjižnica in čitalnica Idrija in Založba Bogataj vas vabita na

prvo predstavitev knjige JOŽETA FELCA

DOPUŠČANJE IN ODPUŠČANJE OB CEDRONU

v četrtek, 8. junija 2023, ob 19. uri v Galerijo Magazin.

O novi knjigi in spominih na Jožeta Felca bodo spregovorili njegovi sopotniki, prijatelji in občudovalci. Za umetniško besedo bo poskrbel dramski igralec Silvij Božič, z glasbo bodo knjigo pospremili med bralce člani Moške vokalne skupine Vojsko.

Knjiga Dopuščanje in odpuščanje ob Cedronu je iskrena in pretresljivo intimna iskateljska izpoved primarija Jožeta Felca, uglednega slovenskega zdravnika psihiatra, pisatelja, esejista, dolgoletnega glavnega urednika slovenske psihiatrične revije Vice versa in urednika slovite idrijske revije Kaplje. Premišljevanja, zapisana v njegovem dnevniku spomladi leta 2007, nam odkrivajo velikega, a v naši usmiljenja vredni kulturni srenji prezrtega slovenskega razumnika in izobraženca v najbolj žlahtnem pomenu besede, človeka plemenite duše in izjemne duhovne širine, človeka, obdarjenega z občudujočo ustvarjalnostjo, a tudi človeka, ki ga je življenje zaznamovalo z nečloveškim trpljenjem in hudimi preizkušnjami. Kot je rekel, je sanjal in hrepenel po daljnih svetovih, ki so mu bili zaradi napredujoče priklenjenosti na voziček nedosegljivi. Zunanji svet je prihajal k njemu, prinašali so ga tisoči pacientov. /Janez Bizjak/

Pokrovitelj prve predstavitve knjige Jožeta Felca Dopuščanje in odpuščanje ob Cedronu je Tomaž Vencelj, župan Občine Idrija.